کیمیاگران قرن 21

سوالات کنکور و دانشگاهی- نکات اخلاقی و پندآموز- روشهای تحقیقی- اطلاع رسانیهای مختلف

کیمیاگران قرن 21

سوالات کنکور و دانشگاهی- نکات اخلاقی و پندآموز- روشهای تحقیقی- اطلاع رسانیهای مختلف

حل دو معما

این دو معما از وبلاگ دوست خوبم جناب آقای دکتر سجادی فر گرفته شده اند 

معمای اول: 

10جعبه داریم که در 9جعبه 10 حبه قند 10 گرمی وجود دارد یعنی در مجموع هر جعبه 100 گرمی است در یکی از این جعبه ها 10 حبه قند با حبه های 9 گرمی هست یعنی90 گرم وزن دارد فقط با یکبار وزن کردن چگونه آن جعبه را مشخص کنیم( فقط یکبار وزن کردن)

راهنمایی: روی جعبه ها ننوشته و از روی اندازه و ظاهر حبه ها هم نمیتوان تشخیص داد

برداشتن واضافه کردن جعبه یا حبه هم غلط است

فقط با وزن کردن و آن هم یکبار  

 

معمای دوم: 

سه تا کلید برق داریم که متعلق به سه عدد لامپ در اتاق دیگری هستند که ما آنها را نمی بینیم با یکبار نگاه کردن و یکبار خاموش و روشن کردن هر کلید مشخص کنید کدام کلید متعلق به کدام لامپ است.

فراموش نکنید یکبار حق دارید لامپ های روشن را نگاه کنید و هر کلید نیز نباید بیش از یکبار روشن و خاموش شود.

جهنم از نگاه شیمی

پاسخ یک دانشجوی دانشگاه واشینگتن به یک پرسش امتحان شیمی آن چنان جالب و سرگرم کننده بود که توسط استادش در اینترنت پخش شد. خواندن آن خالی از لطف نیست
پرسش: آیا جهنم اگزوترم (گرماده ) است یا اندوترم (گرماگیر)؟

اکثر دانشجویان برای ارائهء پاسخ خود به قانون بویل-ماریوت متوسل شده بودند که می‌گوید حجم مقدار معینی از هر گاز در دمای ثابت، به طور معکوس با فشاری که بر آن گاز وارد می‌شود متناسب است. یا به عبارت ساده‌تر در یک سیستم
بسته، حجم و فشار گازها با هم رابطهء مستقیم دارند.

اما یکی از آنها چنین نوشت:

اول باید بفهمیم که حجم جهنم چگونه در اثر گذشت زمان تغییر می‌کند. برای این کار احتیاج به تعداد ارواحی داریم که به جهنم فرستاده می‌شوند. گمان کنم همه قبول داشته باشیم که یک روح وقتی وارد جهنم شد، آن را دوباره ترک نمی‌کند.
پس روشن است که تعداد ارواحی که جهنم را ترک می‌کنند برابر است با صفر.

برای مشخص کردن تعداد ارواحی که به جهنم فرستاده می‌شوند، نگاهی به انواع واقسام ادیان رایج در جهان می‌کنیم. بعضی از این ادیان می‌گویند اگر کسی از پیروان آنها نباشد، به جهنم می‌رود. از آن جایی که بیشتر از یک مذهب چنین
عقیده‌ای را ترویج می‌کند، و هیچکس به بیشتر از یک مذهب باور ندارد،می‌توان استنباط کرد که همهء ارواح به جهنم فرستاده می‌شوند. با در نظر گرفتن آمار تولد نوزادان و مرگ و میر مردم در جهان متوجه می‌شویم که تعداد ارواح در جهنم مرتب بیشتر می‌شود. حالا می‌توانیم تغییر حجم در جهنم را بررسی کنیم: طبق قانون بویل-ماریوت باید تحت فشار و دمای ثابت با ورود هر روح به جهنم حجم آن افزایش بیابد. اینجا دو موقعیت ممکن وجود دارد:

۱) اگر جهنم آهسته‌تر از ورود ارواح به آن منبسط شود، دما و فشار به تدریج بالا خواهند رفت تا جهنم منفجر شود.
۲) اگر جهنم سریعتر از ورود ارواح به آن منبسط شود، دما و فشار به تدریج پایین خواهند آمد تا جهنم یخ بزند.

اما راه‌حل نهایی را می‌توان در گفتهء همکلاسی من ترزا یافت که می‌گوید: «مگه جهنم یخ بزنه که با تو ازدواج کنم!» از آن جایی که تا امروز این افتخار نصیب من نشده است (و احتمالاً هرگز نخواهد شد)، نظریهء شمارهء ۲ اشتباه است: جهنم هرگز یخ نخواهد زد و اگزوترم (گرماده)است.

تنها جوابی که نمرهء کامل را دریافت کرد، همین بود.

مرگ آلفرد نوبل در ابتدا جالب بود!!!

آلفرد نوبل از جمله افراد معدودی بود که این شانس را داشت تا قبل از مردن، آگهی وفاتش را بخواندو سرنوشت خود را تغییر دهد! زمانی که برادرش لودویگ فوت شد، روزنامه‌ها اشتباهاً فکر کردند که نوبل معروف (مخترع دینامیت) مرده است! آلفرد وقتی صبح روزنامه ها را می‌خواند با دیدن آگهی صفحه اول، میخکوب شد:

"آلفرد نوبل، دلال مرگ و مخترع مر‌گ آور ترین سلاح بشری مرد!"

آلفرد، خیلی ناراحت شد. با خود فکر کرد: آیا خوب است که من را پس از مرگ این گونه بشناسند؟ سریع وصیت نامه‌اش را آورد. جمله‌های بسیاری را خط زد و اصلاح کرد.وپیشنهاد کرد ثروتش صرف جایزه‌ای برای صلح و پیشرفت‌های صلح آمیز شود. امروزه نوبل را نه به نام دینامیت، بلکه به نام مبدع جایزه صلح نوبل، جایزه‌های فیزیک و شیمی نوبل و ... می‌شناسیم.. او امروز، هویت دیگری دارد.

یک تصمیم، برای تغییر یک سرنوشت کافی است!

شیمی فیزیک

با کلیک بر روی لینک زیر می توانید به وبلاگ بسیار خوب از یک دوست و همکار در زمینه شیمی فیزیک وارد شوید و مطالب مورد نظر خودتان را دانلود نمایید 

 

www.samokphyschem88065.blogfa.com