کیمیاگران قرن 21

سوالات کنکور و دانشگاهی- نکات اخلاقی و پندآموز- روشهای تحقیقی- اطلاع رسانیهای مختلف

کیمیاگران قرن 21

سوالات کنکور و دانشگاهی- نکات اخلاقی و پندآموز- روشهای تحقیقی- اطلاع رسانیهای مختلف

چرا نوشابه ها گاز دار میشوند ؟

هر قوطی یا بطری نوشابه هایی مانند کوکا کولا دارای گاز دی اکسید کربن است که در فشار های بالا و درجه حرارت پایین در مایع حل شده است .این انحلال بیشتر آن به صورت فیزیکی بوده و مقدار کمی به علت نیروهای ضعیف لاندون به صورت شیمیایی می باشد.
اضافه کردن دی اکسید کربن به نوشابه یک اسید ضعیف ایجاد میکند که هم مزه ی اندکی تند انها را باعث میشود و هم به عنوان نگه دارنده عمل میکند.
هنگامی در بطری یا قوطی نوشابه را باز میکنید ، فشار درون ان کاهش می یابد ،‌و در نتیجه دی اکسید کربن محلول به گاز تبدیل میشود و به صورت حباب هایی خارج میشود .
اگر یک قوطی یا بطری نوشابه ی باز شده را برای مدت طولانی به حال خود بگذازید و بعد ان را بنوشید ، متوجه خواهید شد که نه تنها دیگر حباب های گاز در ان ظاهر نمی شود ، بلکه مزه ی تند خاص خود را هم از دست داده است .
صنعت نوشابه سازی بزرگترین بازار منفرد برای دی اکسید کربن است ، اما استفاده از دی اکسید کربن به همین مورد ختم نمی شود .
دی اکسید کربن جامد بهتر از اب یخ زده می تواند مواد را سرد کند و این دی اکسید کربن جامد یا یخ خشک برای سرد و منجمد کردن غذا ها به کار میرود

نظرات 7 + ارسال نظر
Reza-Germany دوشنبه 22 آبان‌ماه سال 1391 ساعت 20:08 http://germany-reza.blogsky.com/

با تشکر

zahra سه‌شنبه 8 مهر‌ماه سال 1393 ساعت 14:58

مطالب خیلی عالی بودن مررررررررررررررررسسسسسسسسسیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی

ss جمعه 9 آبان‌ماه سال 1393 ساعت 19:06

عالی بود خیلی ممنون

Bbgggg یکشنبه 23 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 19:11

خند:

nasim چهارشنبه 26 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 15:37 http://shimifarzanegan8.blogfa.com


خیلی خلاصه اما مفید بود ممنون

پژمان دوشنبه 10 خرداد‌ماه سال 1395 ساعت 22:44

عاااالییی ممنون.
تشکر

علی چهارشنبه 14 مهر‌ماه سال 1395 ساعت 17:09

عالی بود واقعا مرسیییی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد