هر قوطی یا بطری نوشابه هایی مانند کوکا کولا دارای گاز دی اکسید کربن است که در فشار های بالا و درجه حرارت پایین در مایع حل شده است .این انحلال بیشتر آن به صورت فیزیکی بوده و مقدار کمی به علت نیروهای ضعیف لاندون به صورت شیمیایی می باشد.
اضافه کردن دی اکسید کربن به نوشابه یک اسید ضعیف ایجاد میکند که هم مزه ی اندکی تند انها را باعث میشود و هم به عنوان نگه دارنده عمل میکند.
هنگامی در بطری یا قوطی نوشابه را باز میکنید ، فشار درون ان کاهش می یابد ،و در نتیجه دی اکسید کربن محلول به گاز تبدیل میشود و به صورت حباب هایی خارج میشود .
اگر یک قوطی یا بطری نوشابه ی باز شده را برای مدت طولانی به حال خود بگذازید و بعد ان را بنوشید ، متوجه خواهید شد که نه تنها دیگر حباب های گاز در ان ظاهر نمی شود ، بلکه مزه ی تند خاص خود را هم از دست داده است .
صنعت نوشابه سازی بزرگترین بازار منفرد برای دی اکسید کربن است ، اما استفاده از دی اکسید کربن به همین مورد ختم نمی شود .
دی اکسید کربن جامد بهتر از اب یخ زده می تواند مواد را سرد کند و این دی اکسید کربن جامد یا یخ خشک برای سرد و منجمد کردن غذا ها به کار میرود
با تشکر
مطالب خیلی عالی بودن مررررررررررررررررسسسسسسسسسیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی
عالی بود خیلی ممنون
خند:
خیلی خلاصه اما مفید بود ممنون
عاااالییی ممنون.
تشکر
عالی بود واقعا مرسیییی